Erişilebilirlik

13 Şubat’ta Aday Açıklanıyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında altılı masanın 13 Şubat’ta Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu bu açıklamasını Halk TV yayınında yaptı.

13 Şubat’ta altılı masa Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplanıyor.

CHP Genel Başkanı, partisinin adayıyla ilgili bir soruya karşılık olarak da, her partinin doğal olarak kendi liderini aday görmek isteyeceğini kaydetti.

Bununla birlikte Kılıçdaroğlu adayın ortak olrak belirleneceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği bir atmosferde seçimlerin yapılmasını istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda yapacağımız dediğimiz şeyleri Erdoğan yapmaya başladı”ifadelerini kullandı.

Katıldığı yayında Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili dile getirdiği “Türkiye 2018 seçimlerinde yeni bir yönetim sistemine geçti. Yani kronometreyi sıfırladı. 2018'de seçilen cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır” açıklaması da soruldu.

CHP Genel Başkanı yanıt olarak, “Sıfırlamanın ne olduğunu Erdoğan gayet iyi bilir. Sıfırlama konusunda bir numaralı uzmandır. ‘Oğlum paraları sıfırladınız' diye ben demedim o dedi” şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, “Hiçbir anayasa hukukçusu bunu kabul etmiyor kendi militanları dışında” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bilecik’te katıldığı bir etkinlikte adaylığını savundu.

Erdoğan, "Şimdi altılı masa ne diyor? 'Aday olamaz' diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak hem de Cumhurbaşkanı yapacak" dedi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG