Erişilebilirlik

Geleneksel Türk Kahvesi Amerika’da


Geleneksel Türk Kahvesi Amerika’da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:21 0:00

Washington yakınlarındaki bir alışveriş merkezinde 3 Aralık'ta hizmete giren Turkish Coffee Lady Cafe, Türk kahvesinin yanı sıra salep, boza, lokum gibi geleneksel tatları Amerikalılar’ın beğenisine sunuyor.

Türk kahvesinin geleneksel şekilde sunulduğu kafeye Washington ve çevresindeki eyaletlerde yaşayan Türk toplumunun yanı sıra Amerikalılar da büyük ilgi gösterdi.

Kafenin kurucularından Gizem Şalcıgil White’ın Amerika’daki kahve serüveni aslında 2012’de ödül kazandığı “Turkish Coffee Truck” adlı bir kültürel diplomasi projesiyle başlamış. Bu projeyle birlikte Turkish Coffee Lady unvanını alan Şalcıgil White, Türk kahvesini, Amerika’nın en büyük alışveriş merkezlerinden birine taşıyarak çok büyük bir hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor.

Sadece ürünlerin değil, masaların ve sandalyelerin bile Türkiye’den geldiğinin altını çizen Şalcıgil White, kafenin her köşesinde bir Türk markasının ve tasarımcısının izi olduğunu belirtiyor.

Kısıtlı olanaklarla yola çıktıklarını belirten Şalcıgil White, üç ortakla kurdukları kafenin Amerika’da bir marka haline gelmesini umuyor.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG