Erişilebilirlik

Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

CANLI BLOG - İçişleri Bakanı Soylu'dan valilere talimat: 'CHP İl başkanlarını şehit cenazelerine almayın'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı ve " Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ’ CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuştu

Almanya AKP’yi seçen Türkler’in topluma uyumunu tartışıyor

Almanya’da yaşayan seçmenlerin çoğunun Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'yi seçmesi sonrasında ülkede uyum politikası tartışmaları yeniden alevlendi.

Haberin ayrıntıları için:

https://www.amerikaninsesi.com/a/almanya-akp-yi-se%C3%A7en-t%C3%BCrkler-in-topluma-uyumunu-tart%C4%B1%C5%9F%C4%B1yor/4455245.html

Amerikan Senatosu’nda seçim sonrası Türkiye değerlendirmesi

Amerikan Senatosu’nun Dış İlişkiler Komisyonu’na bağlı Avrupa ve Bölgesel İşbirliği Alt Komisyonu’nun “Amerika’nın Avrupa Politikası” konulu oturumda konuşan Dışişleri yetkilisi A. Wess Mitchell Türkiye hakkkında değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Mitchell değerlendirmelerinde hem Türkiye’yi iyi bir müttefik olarak övdü hem de demokrasinin güçlendirilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Dışişleri yetkilisi, Türkiye ilişkilerde Amerika’nın öncelikleri olarak da rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılması, Türkiye’nin S-400 füzelerinin alımının engellenmesi olarak sıraladı.

Dışişleri yetkilisi, Erdoğan’a, söz verdiği gibi OHAL’i bir an önce kaldırması, Türkiye’deki tüm farklı kesimleri temsil etmesi ve Türk demokrasisini güçlendirme çağrısında da bulundu.

Mitchell, oturumda şunları söyledi: “Türkiye, hem içerde hem de dışarıda çok cicddi sorunlarla karşı karşıya. Türkiye, IŞİD’le mücadelede, mülteci krizinde ve İran’a karşı denge unsuru oluşturulmasında en önemli müttefiklerimizden biri. Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bu konularda ve ikili ilişkilerde mevcut sorunların çözümü için birlikte çalışmayı umuyoruz. Amerika olarak önceliğimiz, Rahip Andrew Brunson ve haksız biçimde tutuklanan diğer Amerikan vatandaşlarıyla yerel diplomatic çalışanlarımızın serbest bırakılmasını sağlamak, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 sistemi almasını engellemek, Suriye’nin kuzeyine IŞİD’in geri dönmesini engellemek amacıyla bölgedeki güçlerimizle yerel ortaklarımızı da içeren şekilde bir işbirliği yolşu geliştirmek.”

Kılıçdaroğlu: ‘Koltuk sevdasına tutulanların partimizde işi yok’

Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimlerinden iki gün sonra sessizliğini bozdu ve MYK sonrası kameralar karşısına geçti. Partisinin seçim sonuçlarını başarılı bulduğunu açıklayan CHP liderinin, Muharrem İnce’nin partisinden daha fazla oy almasıyla ilgili soruya yanıtı sert olurken Erdoğan’ı tebrik etmeyeceğini söyledi.

Ayrıntılar için:

https://www.amerikaninsesi.com/a/kilicdaroglu-koltuk-sevdasina-tutulanlarin-partimizde-isi-yok/4454978.html

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim sonuçlarına ilişkin ilk degerlendimelerini yaptı. Ankara muhabirimiz aktarıyor...

Daha fazla

XS
SM
MD
LG