Erişilebilirlik

Türk Yapımcıya Emmy Ödülü


Televizyon dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen Emmy Ödülleri'ne iki ayrı kategoride aday gösterilen Türk yapımcı Selin Özdemir büyük bir başarıya imza atarak saygın ödülün sahiplerinden biri oldu.

CBS televizyonunun 1986 yılından bu yana aralıksız yayınladığı “60 Minutes” programının yapımcıları arasında yer alan Selin Özdemir, New York’ta Lincoln Center'da düzenlenen törende ödülünü aldı.

Özdemir’e ödülünü “60 Minutes” programında yayınlanan “Wounds of War” adlı çalışma getirdi.

Ödül getiren program geçtiğimiz yıl Suriye’de çekildi

Belgeselde, 2017 yılında Suriye’de iç savaş sebebiyle yaralanan sivillerin hayatlarını kurtarmak için verilen çaba gözler önüne seriliyor. Özdemir, iç savaş şartlarında çekilecek programın dört kişilik araştırma ekibinde yer aldı ve ayrıca Amjad Tadros’le belgeselin saha yapımcılığını üstlendi.

Suriye belgeseli, geçtiğimiz yıl çekilip, CBS televizyonunda, ”60 Minutes” programında yayınlandı. Araştırma ve saha yapımcılığında Özdemir’in görev aldığı, “Wounds of War – Savaşın Yaraları”, “60 Minutes” haber programının bu yıl tam dört ayrı kategoride aday gösterilmesini sağladı.

Gözyaşları içinde çekilen belgesel

Özdemir, zaman zaman gözyaşları içinde çekim yaptığını söylediği ve kendisini en saygın televizyon ödülünün sahibi yapan "Wounds of War” belgeselinin kariyerindeki en önemli noktalardan biri olduğunu ifade etmişti.

Özdemir, Suriye’de iç savaşta yaralananların hayatlarını kurtarmak için doktorların verdiği mücadelenin çekimlerini ağlayarak yaptığını söylemişti. Yapımcı belgeseli, "Hayat kurtarmak için ölüme meydan okuyan doktorların hikayesi" olarak tanımlamıştı.

"Emmy ödülünü kazandım, çok mutluyum”

Ödül töreninden sonra duygularını Amerika’nın Sesi’ne aktaran Özdemir, ”Emmy ödülünü kazandım. Çok mutluyum ve büyük bir gurur yaşıyorum. Ödülü kazandığımız 'best story in a newsmagazine' zor bir kategori idi. Kategorideki diğer tüm güzel hikayelerin içinde ödülün bize gelmesi, hikayesini aktarmaya çalıştığımız kahraman doktorları da onurlandırmış oldu. Bu sebeple de büyük bir mutluluk yaşıyorum“ dedi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG