Erişilebilirlik

Somali'deki Patlamalarda 15 Kişi Hayatını Kaybetti


Patlamaların ardından başkent Mogadişu'da gökyüzüne yükselen dumalar görülüyor
Patlamaların ardından başkent Mogadişu'da gökyüzüne yükselen dumalar görülüyor

Somali’de Başkanlık Sarayı yakınlarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti. Polis saldırının araçla düzenlenen bir intihar saldırısı olduğunu açıkladı.

Açıklama yapan Polis yetkilisi Ahmed Mohamud Hüseyin, Cumartesi sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda ölenlerin sivilller ve askerler olduğunu söyledi.

Ölenler arasında Somali’nin önemli gazetecilerinden Awil Dahir Salad da varç Sald, Londra merkezli Universal TV için çalışıyordu.

Saldırıda, son derece sıkı şekilde korunmakta olan Başkanlık Sarayı’nın girişi yakınındaki kontrol noktasının hedef alındığı açıklandı.

Bu saldırının ardından yakınlarda bir bölgede ikinci bir patlama daha gerçekleşti. Bu patlamanın nedeni ise henüz netleşmiş değil.

Kendisine ait Andalus radyosundan yapılan yayında El Şahab örgütü her iki saldırıyı da üstlendi ve ikinci patlamanın da yine bir araçla yapılan intihar saldırısı olduğunu duyurdu. İkinci intihar saldırısının ilk saldırıya müdahele edenleri hedef alma amacında olduğu ifade edildi.

Polis yetkililerine göre saldırılarda 30 kişi de yaralandı.

Polis saldırı anında yakınlarda milletvekilleri ve diğer bazı bürokratların bulunduğunu da açıkladı.

El Şahab örgütü Mogadişu’da sık sık saldırılar düzenliyor. Örgüt ülkedeki hükümeti devirmek ve şeriat kurallarıyla yönetilen bir devlet kurmak amacında olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG