Erişilebilirlik

ABD Ordusu'ndan Menbiç Açıklaması


Menbiç'teki saldırının ardından Reuters'a bilgi veren bir Amerikalı bir yetkili, bombalı saldırıda 4 ABD askerinin hayatını kaybettiğini söylemişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na göre, saldırıda ölen 4 ABD vatandaşından ikisi ABD askeri, 1'i Savunma Bakanlığı'ndan sivil bir personel, diğeri de yine Savunma Bakanlığı'na destek veren sözleşmeli bir personel.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada Menbiç'teki saldırıda 3 ABD askerinin de yaralandığı belirtildi.

IŞİD'le mücadele koalisyonu sözcülüğünden daha önce Menbiç'teki saldırıya ilişkin yapılan açıklamada askerlerin rutin devriye görevinde olduğu belirtilmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan gelen açıklamada askerlerin "yerel diyalog" kapsamında bölgede bulunduğu belirtildi.

Menbiç'te Patlama Anı Görüntüleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Menbiç'teki saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi. Terör örgütü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Menbiç’te ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin devriyesini hedef alan bir intihar saldırısı düzenlediğini söyleyerek saldırının arkasında olduğunu bildirdi.

İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise saldırıda 9’u sivil 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, ölenler arasında Amerika’nın desteklediği en az 5 Kürt savaşçının olduğunu belirtmişti.

Trump yönetiminin Suriye'den çekilme planını açıkladığı bir döneme denk gelen saldırı ABD askerlerinin devriye görevi icra ettiği Menbiç'te bir restoran yakınlarında düzenlenmişti.

Ankara'da Hırvatistan Cumhurbaşkanı ile yaptığı basın toplantısı sırasında Menbiç'teki saldırıya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının amacının Amerikan askerlerinin bölgeden çekilmesini caydırmak olabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı bununla birlikte Amerika Başkanı Donald Trump’ın çekilmeye kararlı göründüğünü ve geri adım atacağını düşünmediğini söyledi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG