Erişilebilirlik

HDP’de Yerel Seçim Sonrası Kutlama


HDP’nin Diyarbakır’da Büyükşehir ve 14 ilçe belediyesini kazanan adaylar kutlamaları kabul etmeye başladı.

HDP il Binasında düzenlenen kutlama nedeniyle bina çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bugün Abdullah Öcalan’ın doğum günü olması nedeniyle, olası bir kutlamaya karşı, HDP İl Binası polis ablukasına alındı.

Çok sayıda partilinin katıldığı kutlamalar, binanın üst katında yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığını kazanan Selçuk Mızraklı, umutsuzluğa kapılmayacaklarını söyledi. Mızraklı, “Talan etmiş olabilirler, belediyenin mal varlıklarını yandaşlarına aktarmış olabilirler. Bizler çalışmayalım, hizmet üretmeyelim diye tüm kaynaklarımızı peşkeş çekmiş olabilirler. Ama umutsuzluğa kapılmayalım. Bizler her zaman küllerinden nasıl yeniden doğduysak, bu defa da birlikte olmanın gücü ile yine başaracağız. Çünkü bahar geldi, güneş doğdu. Bizler gasp edilen yerel yönetimlerimizi yeniden kazandık. Ülkemizde Amed'te (Diyarbakır) 2016 sonrasında ciddi sosyal yaralar oluştu. Bizler bunlara derman olmaya geliyoruz. Şimdi yaraları sarma vaktidir, şimdi taş üstünde taş bırakmayacağız diyenlere karşı, taş üstüne taş koyma ve kentlerimizi yeniden imar etme vaktidir” dedi.Konuşmaların ardından HDP’nin, kazanan ve kazanmayan, bütün adayları sahneye çıkarak partilileri selamladı. Partililer seçilen başkanları kutlamak için uzun kuyruklar oluşturdu.

HDP’de Yerel Seçim Sonrası Kutlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Henüz mazbatalarını almayan HDP’lilerden beklentiler de var. Kutlamaya katılan partililer beklentilerini VOA Türkçe mikrofonuna anlattı. Partililerden Nesip Gültekin, seçilen başkanların daha iyi işler yapacağını belirterek, “Bugüne kadar görülen eksiklikleri de görerek, bundan sonra çok daha iyi işler yapacağına inanıyoruz. Öyle bir beklenti içindeyiz. Arkadaşlarımıza güveniyoruz, bu sorumlulukları mutlaka yerine getireceklerdir” dedi.

Halil Akçay, beklentilerinin “Gasp edilen irademizi tekrar geri alıyoruz. Gasp edilen şehirlerimizde yine halkımıza hizmet yapacağız” cümleleriyle dile getirdi.

Beyaz Atabey ise şöyle konuştu;” Beklentim bizden birisi olması ve bu halka sahip çıkması. Kayyumun el koyduğu belediyeleri geri almasını, kayyumun dağıttığı mülkleri başka kurumlara devredilmesi kabul edilemez, biz böyle görüyoruz.”

Bu arada seçim sonuçlarına bazı yerlerde yapılan itirazlar nedeniyle, kazananlara mazbataları henüz verilmedi. Başkan ve meclis üyelerinin yarın mazbata alması bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG