Erişilebilirlik

ABD’den Suriye’de Sivilleri Hedef Alan Saldırıya Kınama


Arşiv foto
Arşiv foto

Suriye’nin kuzeybatısındaki Azez kasabasında bomba yüklü araçla bir pazar yeri yakınında düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 80'den fazla kişi yaralandı. ABD, Bab El Selam sınır geçişi yakınındaki Siccu köyünde düzenlenen saldırıyı kınadı.

Açıklamada, ‘‘Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu tür eylemler çatışmada her iki tarafca da kabul edilemez, sivillere yönelik saldırılar hiçbir zaman meşru gösterilemez’’ dendi.

Şiddetin BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 no’lu kararına uygun şekilde Suriye’de çatışmalara kalıcı bir siyasi çözüm getirilmesi umudunu baltaladığı belirtilen açıklamada BM Özel Temsilcisi Geir Pedersen tarafından yapılan ülke genelinde ateşkes çağrısı yinelendi.

Uluslararası haber ajanslarının Anadolu Ajansı’nı kaynak gösterdiği saldırı, Siccu köyünde meydana geldi. Siccu köyü, Kilis'in karşısında, sınır bölgesinde bulunuyor.

Azez’de Patlama
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

Saldırıda yaralananlardan 15 kişinin Türkiye’deki hastanelere kaldırıldığı belirtiliyor.

Azez kasabası, Türkiye’nin de destek verdiği Suriyeli muhalif güçlerin denetiminde bulunuyor.

Öte yandan Suriye’de hükümet kontrolundaki bölgelerde Pazar günü seçimler yapıldı. 2011’de ülkede başlayan iç savaştan bu yana Suriye, üçüncü kez seçime gitti. Ancak mevcut durumda yapılan seçimler, uluslararası kamuoyu tarafından da tartışmalı olarak nitelendiriliyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG