Erişilebilirlik

“Rusya Bütün Avrupa’yı Hedef Alıyor”


Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Ukrayna halkına hitaben yaptığı konuşmada Rusya’nın Ukrayna işgaliyle bütün Avrupa’yı hedef aldığını ve Moskova’yı durdurmanın bütün demokrasilerin güvenliği için hayati olduğunu söyledi.

Zelenski, bu yüzden bütün demokrasilerin, Avrupa’daki bütün güçlerin Ukrayna’nın barış isteğine destek olmalarının ahlaki görev olduğunu söyledi.

Zelenski Rus güçlerin ülkenin doğusunda savaşa hazırlandıklarını kaydetti.

Rusya Ukrayna’nın kuzeyinden askerlerini çekmiş ve ülkenin doğusunda Donbas bölgesine odaklanmıştı. Donbas bölgesinde Rusya destekli ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri 8 yıldır savaşıyor.

“Rusya Bütün Avrupa’yı Hedef Alıyor”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Batılı istihbarat birimleri Ukrayna’nın doğusunda ülkenin ikinci büyük kenti Harkiv’den başlayan, güneyde Herson kentine kadar uzanan bir bölgenin saldırı altında olduğunu belirtiyor.

Associated Press’e açıklamalarda da bulunan Zelenski Rusya’nın Ukrayna’ya işkence yapmasına rağmen savaşa son vermek için Moskova’yla müzakerelere devam edileceğinin mesajını verdi.

Zelenski Pazar günü de Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Zelenski telefon konuşmasında Scholz’la Rusya’ya yönelik ek yaptırımların ihtimalini konuştuklarını söyledi. Görüşmede ayrıca Ukrayna’ya yönelik ek silah ve mali yardım da gündeme geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün Kiev'de İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı ağırlamıştı.

Johnson Kiev ziyaretinde, Rusya'nın işgali sonrası Ukrayna'yı destekleyen ülkelerin Moskova'ya yönelik ekonomik yaptırımları sıkılaştırmaya devam edeceğini söylemişti. Johnson, "Ortaklarımızla birlikte ekonomik baskıyı arttıracağız ve Rusya'ya yönelik yaptırımları her hafta yoğunlaştırmayı sürdüreceğiz" demişti.

Zelenski'nin Telegram kanalında da Johnson, "Rus işgalinin en ilkeli muhaliflerinden biri, Rusya'ya yaptırımlar getirme ve Ukrayna'ya savunma desteği sağlama konusunda lider" olarak tanımlanmıştı.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG