Erişilebilirlik

“Saldırıyı Haftalardır Planlıyordu”


Chicago'daki silahlı saldırının şüphelisi Robert Crimo
Chicago'daki silahlı saldırının şüphelisi Robert Crimo

Chicago’da dün Bağımsızlık Yıldönümü kutlaması sırasında düzenlenen silahlı saldırının şüphelisi Robert Crimo yakalandı. Yetkililer Crimo’nun saldırıyı haftalardır planladığını ve olay yerinden kadın kıyafetleri giyerek kaçtığını belirtti.

Crimo’nun saldırı sonrası annesinin evine gittiği, ardından evden araçla çıktığı kaydedildi. Polis de Crimo’yu araçtayken yakaladı. Robert Crimo yedi ayrı birinci derece cinayet suçundan yargılanacak.

"Saldırıyı Haftalardır Planlıyordu”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:01 0:00

3 yıl önce polis ihbar üzerine zanlının evine gitmiş

Yetkililerin verdiği bilgiye göre Crimo’nun saldırıyı neden düzenlediği hala netleşmiş değil. Polis, aracında ve kaldığı evde başka silahların da bulunduğunu açıkladı.

2019 yılında zanlının intihara teşebbüs ve saldırı tehdidinde bulunması üzerine yetkililerin Crimo'nun evine gittiği belirtiliyor. Ancak zanlının buna rağmen iki tüfeği ve üç silahı yasal şekilde satın aldığı kaydedildi.

Polisin 2019 yılı Eylül ayında şüphelinin evinden bir kişinin Crimo'nun evdeki herkesi öldürme tehdidinde bulunduğunu bildirmesi üzerine güvenlik yetkililerinin zanlının evine gittiğini belirtti.

Güvenlik yetkilileri o gün Crimo'nun evinde 16 adet bıçak, 1 adet kama ve 1 adet kılıç ele geçirildiğini ancak silahın bulunduğuna ilişkin bir işaret olmadığını söyledi.

Dün Chicago yakınlarında düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. 4 Temmuz geçit töreni sırasında kalabalığın üzerine ateş açılmıştı. Polis bugün yaptığı açıklamada, ölü sayısının 7'ye yükseldiğini bildirdi.

Yetkililer, Crimo’nun bir çatıdan kalabalığa rasgele ateş açtığını açıkladı.

Crimo’ya karşı hangi suçların yöneltileceği de henüz bilinmiyor.

Philadelphia'da da saldırı oldu

Bu arada Highland Park’taki saldırıdan saatler sonra Philadelphia kentinde de yine 4 Temmuz kutlamaları sırasında bir başka saldırı oldu.

Akşam saatlerindeki kutlamalar sırasında ateş sesleri duyuldu.

Olayda iki polis yaralandı. Yaralı polislerin, tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Başkan Biden Illinois eyaletindeki saldırı sonrası yaptığı açıklamada silah şiddeti salgınıyla mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini söylemişti.

Biden, eşiyle birlikte yine anlamsız silah şiddeti nedeniyle şok olduklarını da kaydetmişti.

Amerika Başkanı, saldırıda ölenler anısına bayrakların yarıya indirilmesi talimatını da verdi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de geçtiğimiz günlerde Kongre’den geçen silah yasasına atıfta bulundu ama Illıonis’deki saldırının daha gidilecek yol olduğunu gösterdiğini belirtti.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG