Erişilebilirlik

Biden İklim Değişikliği Kararnameleri İmzalayacak 


ABD Başkanı Joe Biden iklim değişikliğiyle ilgili bir dizi kararname imzalamaya hazırlanıyor. Kararnameler rüzgar endüstrisinin güçlendirilmesini ve halkın artan sıcaklıklarla devlet dairelerinin idaresindeki programlar aracılığıyla mücadele etmesine destek verilmesini öngörüyor. Kararnameler şu aşamada iklim değişikliği konusunda ulusal acil durum ilan edilmesini kapsamıyor.

Başkan Biden iklim değişikliği konusundaki yeni adımları Massachusetts’teki eski bir kömür santralına yapacağı ziyaret sırasında açıklayacak.

Kararnameler Başkan Biden’ın başkanlığının ilk 18 ayında gerçekleştirmekte zorlandığı temiz enerjiye geçişte somurt bazı adımları kapsıyor.

Demokrat Senatör Joe Manchin’in itirazı yeni çevre programlarını kapsayan yasa paketinin kongrede kabul edilmesi umutlarını yok etmişti.

Biden’ın bugün imzalayacağı kararnameler, Amerika içinde rüzgar endüstrisinin güçlendirilmesi ve halkın Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi (FEMA) ve Sağlık Bakanlığı (HHS) idaresindeki programlar aracılığıyla artan sıcaklıklarla mücadele etmesine destek verilmesine yönelik yeni girişimleri kapsıyor.

Başkan Biden’ın iklim değişikliği konusunda yapacağı açıklama ve yeni adımlar, Avrupa ve Amerika’nın rekor hava sıcaklıklarıyla kavrulduğu bir döneme rastladı.

Amerika’da en az 60 milyonluk bir nüfusun önümüzdeki günlerde Fahrenheit cinsinden üç haneli hava sıcaklılarından etkilenmesi bekleniyor.

Bilim adamları yoğun ve uzun süren sıcak hava dalgalarının sebebinin küresel ısınma olduğunu belirtiyor.

Kararnameler ulusal acil durumu kapsamıyor

Başkan Biden’ın imzalayacağı kararnameler, aktivistler ve Demokrat kongre üyelerinin talep ettiği gibi iklim değişikliğiyle mücadelede ulusal acil durum ilan edilmesini kapsamıyor.

Beyaz Saray yetkilileri bu seçeneğin hala değerlendirildiğini de belirtiyor.

ABD Başkanı Biden’a iklim konusunda acil durum ilan etmesi yönünde bir baskı vardı.

Ulusal acil durum ilan edilmesi, federal kaynakların fosil yakıtlardan geçişi hızlandırabilecek yenilenebilir enerji programlarının güçlendirilmesine yönlendirilmesini sağlıyor.

Ulusal acil durum ilan edilmesi petrol ve doğal gaz çıkarma çalışmalarının da engellenmesine yönelik hukuki zemin de teşkil edebiliyor. Ancak bu tür bir kararın da enerji şirketleri ve Cumhuriyetçiler’in yönetimindeki eyaletlerde mahkemeye taşınması mümkün olabiliyor.

ABD Başkanı Biden, Senatör Manchin ve Senato Çoğunluk lideri Chuck Schumer arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmamasının ardından, geçtiğimiz hafta iklim konusunda önemli başkanlık kararnameleri yönünde adım atacağını söylemişti.

Batı Virginia senatörü Manchin kömür ve doğal gaz üreten eyaletinde enerji çıkarlarını uzun süre korumuş olmasına rağmen, bu konudaki tereddütüne yüksek enflasyonu gerekçe göstermişti.

Başkan Biden’un bugün 2017’de kapanan Brayton Point santralını ziyaret etmesi bekleniyor. Santralın rüzgar enerjisi üretiminde faaliyet göstermesi planlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG