Erişilebilirlik

Rumkale’de Uluslararası Su Sporları Festivali


Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan ve Fırat’ın incisi olarak nitelendirilen Rumkale’de 5’inci Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali düzenlendi.

Doğa ve tarihin iç içe olduğu Rumkale’de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale bu yıl 13 ülke ve 38 şehirden bin 350 sporcu dragon bot, su topu ve yüzme yarışlarına katıldı.

Festival alanında VOA Türkçe ’ye konuşan yarışmacılar bu şekilde tarihi bir alanda su sporlarına katıldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Yarışmaya Düzce’den katılan rafting antrenörü Birol Tepe festivalde büyük bir rekabet olduğunu dile getirerek, “Gerçekten çok güzel bir festival olmuş. Güneydoğu’nun incisi Gaziantep’te bulunmaktan şeref duyuyoruz. Yarışma çok güzel ve keyifliydi. Rekabet olmazsa sonucu belli olan bir yarışa zaten gerek yok. Rekabet çok güzeldi. Ben festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Batı Afrika ülkesi olan Gambiya’dan olduğunu ifade eden yarışmacılardan Pablo Sisey, böyle tarihi bir alanda bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Bugün bu programa katılmak için özel bir gün. Yarışmadaki performansımızın kötü olduğunu düşünmüyorum. İyiydik. Her yarış bizim için bir deneme. Yarışmacılar mutlu ve iyi bir performans sergiledik. Burada ilk defa bulunuyorum daha önce böyle tarihi bir yerde yarış yapmamıştım. Burada olmaktan çok mutluyum, bir sürü insanla tanışıyorum. Hoş ve güzel“ ifadelerini kullandı.

“Çok özel bir festival’’

Festivalde bulunan yarışmacıların daha sonra tarihi alan için birer kültür ve turizm ataşesi durumuna geldiklerine dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, tüm yarışmacılara başarılar dileyerek, “Gördüğünüz gibi çok özel bir festivalin beşincisini düzenliyoruz. Biz her sene daha da büyüyoruz. Şu anda festivalde 1350 sporcumuz herkes kendi kategorisinde yarışmaya devam ediyor. Bir taraftan su topu, diğer taraftan yüzme yarışması, dragon ve kürek gibi yarışmalarla çok mutluyuz. Yarışmacılarımız Anadolu’nun birçok kentinden bu festivale özel geldiler. Festivalimize gelen çok mutlu olarak geri dönüyor. Bizim kültür ve turizm elçimiz oluyorlar. Biz yarışmacılarımızı bu tarih kokan mekanda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, tüm yarışmacılara başarılar dilerim’’ dedi.

Katılımcılık, fırsat yaratmak, centilmenlik, saygı kavramları temel alınarak spora olan ilgiyi arttırmak, bölgenin tarihi dokusunun ve turizm potansiyelinin alternatif etkinliklerle tanıtılması hedefiyle düzenlendiği ifade edilen festivalde açık su yüzme yarışlarında yıldızlar, gençler ve masterlar kategorilerinde 304 sporcu yarıştı. 5 şehirden gelen 8 su topu takımı ve 14’ü şehir dışından olan 29 dragon bot takımı Rumkale kıyılarında kıyasıya mücadele etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG