Erişilebilirlik

“Lyman'ın Geri Alınması Rusya İçin Zorluklar Yaratacak”


Amerika Savunma Bakanı Llyod Austin Ukrayna’nın ülkenin doğusundaki Lyman kentini geri almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lyman kentinin geri alınmasının savaş alanında cesaret verici bir başarı olduğunu belirten Austin, bunun Rus ordusu için yeni zorluklar yaratacağını belirtti.

Austin bu açıklamalarını Hawai’de yaptı.

“Kesinlikle bu önemli” diyen Austin, “Gördüklerimizden çok cesaretleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya, Lyman’ı Donetsk bölgesindeki operasyonları için lojistik ve ulaşım üssü olarak kullanıyordu.

Austin, Lyman olmadan Rusya’nın bu bölgede operasyonlarını gerçekleştirmesinin daha zorlaşacağını kaydetti ve bu durumun Ruslar’ın ilerlemesinde bir çeşit ikilem yaratacağını söyledi.

Lyman’ın yeniden Kiev’in eline geçmesi Ukrayna’nın geçen ay ülkenin kuzeydoğusunda başlattığı karşı saldırıdaki en büyük başarı olarak değerlendiriliyor.

Austin, Ukrayna’nın Lyman’ı geri almasının Rusya’nın gerilimi arttırıp arttırmayacağıyla ilgili bir yorumda bulunmadı. Bununla birlikte Amerikalı yetkililer genelde Rusya’dan gelen nükleer silah kullanılabileceği yönündeki açıklamaları eleştiriyor.

Gerilimin artıp artmayacağıyla ilgili spekülasyonda bulunmayacağını belirten Austin, Lyman’ın Ukrayna ordusu tarafından geri alınmasının Ukraynalılar’ın ilerleme kaydetmeye devam ettiğini gösterdiğini aktardı.

Austin, “Ruslar’a çözmeleri gerekecek problemler yaratmaya devam ediyorlar” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG