Erişilebilirlik

“Rusya’nın Olimpiyatlara Katılmasına İzin Verilmemeli”


Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın 2024’te Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunları'na katılmasına izin vermenin “terörün kabul edilebilir olduğunu göstermek” olacağını söyleyerek, Fransa’ya çağrıda bulundu.

Zelenski, bu konudaki görüşleri ve talebini içeren mektubu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a gönderdiğini ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı dün akşamki video konuşmasında konuyla ilgili açıklamada bulunurken, “Moskova'nın olimpiyatları propaganda olarak kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini” dile getirdi.

Ülkesinin sporcuları savaş alanında ölürken sporda tarafsızlığın olamayacağını kaydeden Zelenski, Naziler'in iktidarda olduğu dönemde Berlin'de düzenlenen 1936 Olimpiyat Oyunları’na atıfta bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı, "Olimpiyatlarda büyük bir hata yapıldı. Olimpiyat hareketi ve terörist devletlerin yolları kesinlikle kesişmemelidir” dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ise Rus ve Belaruslu sporcuların Olimpiyatlar'da tarafsız olarak yarışabileceklerini açıkladı.

Açıklamada, "sporcuların sadece pasaportu nedeniyle yarışmasının engellenmemesi gerektiği” kaydedildi. Ancak Ukrayna, Rus ve Belaruslu atletlerin yarışmasına izin verilmesi halinde Paris 2024'ü boykot edeceğini bildiriyor.

İngiliz hükümeti de sporcuların tarafsız bir şekilde yarışmalarına izin verme planını "savaş gerçeğinden uzak bir dünya" olarak niteleyerek, kınadı.

Paris Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz-11 Ağustos 2024’te yapılacak.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG