Erişilebilirlik

Sancar: "Gün Ortak Mücadeleyi Büyütme Günüdür"


HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağanüstü toplandı. Toplantıya başkanlık eden Eş Genel Başkan Mithat Sancar, muhalefete "umudunu büyütmek için demokrasi, adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenme" çağrısı yaptı.

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yaşanan son gelişmelerin ardından düzenlenen toplantının ardından açıklama yapan Sancar, "Gün, umudu ve ortak mücadeleyi büyütme günüdür. HDP üzerine düşen sorumluluğun farkındadır ve bunu yerine getirecek kararlılığa sahiptir. Kimse umutsuzluk ve güvensizliğe kapılmasın" ifadelerini kullandı.

"HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar Türkiye halklarının barış, demokrasi taleplerini sağlamayı hedeflemektedir. 85 milyona kazandırmayı amaçlıyoruz" diyen Sancar, "Tüm toplumsal ve siyasal muhalafeti umudunu büyütmek için demokrasi, adalet ve özgürlük hedefleri etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sofrayı büyütme" çağrısı ve HDP'nin kendi adaylarını çıkarma konusundaki sorulara yanıt olarak Sancar, "Elbette gelişmeleri takip edeceğiz, ittifak güçleriyle birlikte değerlendireceğiz ve bu tutumumuzu bu şekilde deklare edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimizi depremden önce açıklamıştık. Ama depremin yarattığı büyük yıkım bu süreci yeniden değerlendirme kararına yönlendirdi. Bu süreci yeniden değerlendirmemiz sürüyor" dedi.

HDP'den Muhalefete "Kenetlenme" Çağrısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Demokratik ve ortak gelecek için Türkiye siyasetinde son günlerde yaşanan gelişmeleri gözeterek çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayan Mithat Sancar, "Kimsenin kuşkusu olmasın; HDP olarak alacağımız sorumlu kararlar Türkiye halklarının demokrasi, eşitlik, adalet, özgürlük ve barış hasretini ve ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. 85 milyonun tamamına kazandıracak bir anlayışla harekete geçiyoruz. Hep birlikte kazanmak için birliği ve beraberliği artırmak ve en geniş demokrasi ittifakı sağlamak yaklaşımı yönündeki politikalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" mesajını verdi.

HDP'nin 27 Eylül 2021 tarihinde ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesiyle demokratik siyaset yaklaşımını ortaya koyduğunu belirten Sancar, "O günkü yaklaşımımız bugün de Türkiye'de demokratik değişimin kapılarını açacak niteliktedir. Değişim umudunu büyütmek, geleceğe taşımak, başarıya kavuşturmak bugünkü baskıcı sistemin değiştirilmesiyle aydınlığa ulaşır. Şahısları, makam paylaşımlarını, siyasi ayak oyunlarını değil; politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen her türlü gelecek tahayyülüne sahibiz ve demokratik siyaseti başarıya ulaştırma konusunda kararlıyız" ifadesini kullandı.

Demirtaş: Dünden daha fazla birlik olacağız

Edirne Cezazevi'nde tutuklu Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'ndaki gelişmeler üzerine halka umut verici bir mesaj paylaştı.

Demirtaş, "Dünden daha fazla birlik olacağız, daha sıkı sarılacağız birbirimize. Sen ben yok, biz varız ve birlikte başaracağız. Merak etmeyin, liderlerin de sadece bir oyu var, aynen sizin gibi. Mühür sizin elinizde. Güzel yarınlar sizin elinizde. Siz halksınız. İnandığınız yolda yürüyün, liderler sizin arkanızdan gelsin" dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG