Erişilebilirlik

“Başkan Biden partilerüstü bütçe anlaşması konusunda iyimser”


Bu sabah Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın bu haftanın ilerleyen günlerinde Kongre'deki liderlerle borç tavanının yükseltilmesine ilişkin görüşmeleri sürdüreceği bildirildi.

Dün Biden ve Kongre liderleri arasında yapılan bir saatlık toplantının “verimli geçtiği,” Biden'ın G7 zirvesi sonrasında liderlerle yeniden biraraya geleceği kaydedildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, MSNBC ve CNN televizyonlarında yaptığı açıklamada, Başkan Biden'ın Japonya'daki G7 zirvesi sırasında Kongre'nin ileri gelenleriyle borç tavanının yükseltilmesi konusunda telefon görüşmeleri yapmaya devam edeceğini söyledi.

Jean-Pierre, MSNBC'deki söyleşide, “Başkan Kongre'deki liderlerle telefon görüşmeleri yapacak ve ülkeye döndükten sonra liderlerle yeniden toplanacak” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü, CNN'deki söyleşideyse Biden'ın borç tavanı anlaşmasının 2025 yılına kadar olan ödemeleri de kapsamasını isteyip istemediğine ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı.

Kritik borç tavanı görüşmesi Beyaz Saray’da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

Jean-Pierre, ailelere gıda ve nakit para sağlayan iki kilit hükümet programına ilişkin çalışma şartları üzerindeki müzakerelerin hangi aşamada olduğunun ayrıntısını da vermedi. Cumhuriyetçi Parti, çalışma şartlarının anlaşmaya eklenmesini talep ediyor.

“Cumhuriyetçiler'in önerileri çok tasarruf sağlamayacak, sağlık hizmetlerinde kısıtlamaya gitmek istiyorlar, yoksulluğu arttırmak istiyorlar” diyen Jean-Pierre, hem Beyaz Saray hem de Kongre'de günlük görüşmelerin devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Dün Beyaz Saray'da Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı Kevin McCarthy'yle yaptığı görüşmenin verimli geçtiğini söyleyen Biden, Papua Yeni Gine ve Avustralya'yı ziyaret planlarını erteleyerek Asya'dan Washington'a daha erken dönmeye karar verdi.

Amerika'nın Hint-Pasifik bölgesini kilit bir küresel ittifak olarak kabul ettiğini söyleyen Jean-Pierre, “Verilen bir diğer mesaj da Amerika'nın borç ödemelerinde temerrüde düşmeyeceğidir. Biden, önümüzdeki hafta imzalaması için mantıklı, partilerüstü bir bütçe anlaşmasına varılacağı konusunda iyimser” şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG