Erişilebilirlik

Başkan Bush'un Eski Ses Kayıtları Açıklandı


Beyaz Saray eski danismanlarindan yazar Doug Wead, Baskan George Bush’un Teksas valisi oldugu dönemde gizlice kaydettigi ses kasetlerini açikladi.

New York Times’da bugün yayimlanan habere göre Wead söz konusu kayitlari, arkadasi Bush’u tarihi bir sahsiyet olarak gördügü için yaptigini söyledi.

Wead, kayitlara George Bush’un 2000 yilindaki seçimlere baskan adayi olmasindan bir yil önce basladigini söyledi.

Konusmalarda Wead bir gazeteci rolünü üstleniyor ve Bush muhafazakar Hristiyan liderlerin destegini kazanma konusundaki endiselerini dile getiriyor. Bu konusmalarda Bush, dönemin Demokrat Partili Baskan Yardimcisi Al Gore’un da bulundugu çesitli siyasi muhaliflerle ilgili görüslerini de aktariyor.

Kayitlara göre, Bush 2000 seçimlerinde az farkla yenecegi Al Gore için “patolojik yalanci” ifadesini kullaniyor.

Bush ayrica sik sik, medyada yer alan haberlerden de sikayet ederek, basini kendisine karsi bir kampanya yürütmekle suçluyor.

Kasetlerde, Bush, geçmiste mariuana kullanmasiyla ilgili olarak gelebilecek sorular karsisinda izleyecegi stratejiyi de tartisiyor.

Bush kasetlerde, “Küçük çocugunuzun size gelip ‘Baba, Baskan Bush mariuana kullanmis, sanirim ben de deneyecegim’ demesini ister misiniz?” sorusunu soruyor ve “Iste verecegimiz mesaj bu. Mariuhana ile ilgili sorulari cevaplandirmayacagim” diye de ekliyor.

ABC televizyonunun “Good Morning America” programinda izletilen kasetlerin bir bölümünde ise Bush, kokain kullanimiyla ilgili sorulara nasil cevap verecegine deginiyor.

Bush bu konuda "Kokain olayi mi, size bu konudaki stratejimi anlatayim. Hayir demektense... bence artik birinin çizgiyi çekerek ‘benle ilgili aptalca dedikodulara girmeyecegim ve karsitimi suçlamayacagim’ demesi ve o çizgide durmasi gerekiyor. Bu tür bir zirvaligin sürmesine izin vermeyecek bir sistem için harekete geçmesi gerekiyor” ifadesini kullaniyor.

XS
SM
MD
LG