Erişilebilirlik

Irak'ta Dünkü Şiddet Olaylarında 25 Kişi Öldü


Irak’ta dün düzenlenen çeşitli şiddet eylemlerinde en az 25 kişi hayatını yitirdi.

Bağdat’ın kuzeyinde düzenlenen intihar saldırısında en az 15 kişi öldü, 30’u aşkın kişi de yaralandı. Bakuba’da ise direnişçilerin Irak polis ve askerlerini hedef alan saldırısında en az 10 kişi öldü.

Bu arada Iraklı yetkililer Ürdünlü terörist Ebu Musab El Zerkavi’nin yeni resimlerini yayınladı. Saldırıların sorumluluğunu üstlenen Zerkavi, fotoğraflarda kısa saçlı ve bıyıklı olarak görülüyor.

Öte yandan, Bulgaristan Savunma Bakanı, geçen hafta Irak’ta öldürülen Bulgar askerine Amerikan birliklerinin ateş açmış olabileceğini söyledi.

Kaçırılan İtalyan gazetecinin serbest bırakılmasını sağlayan İtalyan istihbarat görevlisini de aynı gün Amerikan askerlerinin açtığı ateşte ölmüştü...

Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan Amerikan askerlerinin bilerek sivilleri hedef aldığı yolundaki iddiayı, saçma diye niteledi. Amerikalı yetkililer her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Siyasi cephede ise, Şii ve kürt liderler koalisyon hükümeti kurma konusunu görüşmek üzere bir araya geldi. Yetkililer, anlaşma sağlanamasa dahi yeni ulusal meclisin 16 Mart’ta ilk kez toplanacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG