Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Sezer: 'Suriye'ye Gideceğim'


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Amerika’nın tepkisini çeken Suriye ziyaretinin yapılacağını söyledi..

Sezer bugün Çankaya Köşkü’nde Myanmar Büyükelçisini kabulü sırasında bir gazetecinin, “Suriye’ye gidecek misiniz?” sorusuna “Gideceğiz elbette” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Sezer’in Suriye ziyaretini 12-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirmesi bekleniyor.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Eric Edelman haftabaşında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye ye karşı oluşan uluslararası cephenin içinde yeralacağını umduklarını söylemişti. Edelman’ın bu sözleri, "Amerika Türkiye’yi Suriye konusunda uyardı," yorumlarına neden olmuş, ancak Amerikan Büyükelçiliği yetkilileri Eric Edelman’ın sözlerinin yanlış yorumlandığını ve Büyükelçi Edelman’ın Sezer’in Suriye’ye gitmemesi yönünde bir telkinde bulunmasını söz konusu olmadığnı belirtmişlerdi.

Türkiye'yi ziyaret eden ilk Suriye Devlet Başkanı olan Beşir Esad, Ankara'da yaptığı temaslar sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i Şam'a davet etmişti.

Kasım 2004’te Ankara’ya gelen Suriye Dışişleri Bakanı Faruk El-Şara’nın ardından Aralık 2004 tarihinde ise Başbakan Erdoğan Şam’a gitmişti.

XS
SM
MD
LG