Erişilebilirlik

Irak Meclisi'ne Başkan Seçildi


Irak Parlamentosu, dokuz hafta önceki seçimden buyana devam eden pazarlıklar sonunda başkanını seçti.

Pazar günü yapılan oylamayla, bir Sünni Arap olan Sanayi Bakanı Hacim el Hasani, Meclis Başkanlığına seçildi. Başkan yardımcılıklarına da eski bir nükleer bilimci olan Şii politikacı Hüseyin el Şehristani ile Kürt Arif Tayfur getirildi.

Meclisin Irak Devlet Başkanını da seçmesi bekleniyordu ancak bu seçimin önümüzdeki hafta sonuna doğru yapılacağı bildiriliyor.

Meclis başkanının uzun gecikme sonunda seçilebilmesi, yeni Ulusal Meclisin sarsılan imajını düzeltme açısından önem taşıyor.

Ebu Gureyb'e Saldırıyı, El Kaide Bağlantılı Örgüt Üstlendi

Dün Bağdat’ta Ebu Gureyb cezaevine düzenlenen saldırıyı El Kaide bağlantılı militanlar üstlendi. Saldırıda 44 Amerikan askeri ve 12 mahkum yaralanmıştı.

Direnişçiler dün geç saatlerde patlayıcılarla cezaevinin önündeki bariyerlere saldırdı. Bunun hemen ardından cezaevi, havan topu ve roketatar ateşine hedef oldu.

Amerikan ordu sözcüsü saldırganların geri püskürtüldüğünü ve direnişçilerin cezaevi çevresindeki güvenlik kordonunu geçmeyi başaramadığını bildirdi.

ABD: 'Bulgar Askerinin Öldürülmesi Trajik Bir Kaza'

Amerika, geçen ay Irak’ta bir Bulgar askerinin, Amerikan birliklerinin yanlışlıkla açtığı ateşte öldüğünü doğruladı; olayı “trajik bir kaza” olarak tanımladı.

Amerikalı yetkililer, Bulgar Gurdi Guryev’in, Bulgar ve Amerikan askerlerinin karanlıkta çatışmaya girdikleri sırada öldürüldüğünü söyledi. 4 Mart günkü olaydan sonra başlatılan soruşturma sonrasında hazırlanan raporda her iki tarafın da çatışmanın düşman tarafından başlatıldığını düşündüğü bildiriliyor.

Bulgar yetkililer rapor hakkında henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

XS
SM
MD
LG