Erişilebilirlik

Schröder Türkiye'ye Gidiyor


Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in Türkiye'ye yapacağı iki günlük ziyaret bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek olan Schröder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelecek.

Schröder'in ziyareti sırasında heyetlerarası görüşmeler de yapılacak. Daha sonra İstanbul'a geçerek Türk ve Alman işadamlarıyla bir araya gelecek olan Schröder, Türk-Alman Ekonomi Kongresi'ne katılacak.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından fahri doktor ünvanı verilecek olan Schröder, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'la da görüşme yapacak.

Schröder'in ziyareti sırasında, Avrupa Birliği süreci ve Kıbrıs sorunu, Irak, Ortadoğu barış süreci gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Schröder Türkiye ziyareti öncesi Milliyet gazetesine verdiği özel demeçte, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili mesajlar verdi.

Avrupa Birliği yolunda temel özgürlükler ile insan ve azınlık haklarıyla ilgili reformların uygulanması konusundaki hassasiyeti dile getiren Almanya Başbakanı, reformlardan geri dönüş olmaması için gerekenlerin temin edilmesine vurgu yaptı. Schröder, reform ve yasa değişikliklerinin günlük yaşamda herkes tarafından kabul edilmesi için zihniyet değişiminin gerektiğinin de altını çizdi.

Başbakan Erdoğan’ın Erivan’a ortak komisyon önerisini olumlu karşıladığını da belirten Almanya Başbakanı Schröder’in ziyareti sırasında, Ankara anlaşmasının ek protokolü’nün bir an önce imzalanması yönünde mesajlar vermesi bekleniyor.
XS
SM
MD
LG