Erişilebilirlik

Polis: 'Öldürülen Kişinin Saldırılarla İlgisi Yok'


İngiliz polisi, Cuma günü Londra'da bir metro istasyonda vurularak öldürülen kişinin terörist saldırılarla ilgisi olmadığını açıkladı.

Öldürülen kişinin 27 yaşında bir Brezilya vatandaşı olduğu bildirildi. Polis, bu kişiyi şüpheli davranışı ve mevsime uygun olmayan giysileri nedeniyle durdurmak istemiş ancak "dur" çağrısına uymayınca vurarak öldürmüştü.

Londra’da 21 Temmuz Perşembe günü üç metro trenine ve bir otobüse yapılan başarısız saldırı girişimi nedeniyle tutuklanan 2 kişinin sorgusu ise devam ediyor. Polis, saldırı girişiminde bulunan kişilerin resimlerini yayınladı ve yakalanmaları için halktan yardım istedi.

Adli tıp uzmanları ise incelemeler sonucu Perşembe günü yerleştirilen bombaların 7 Temmuz’daki saldırılarda kullanılan bombalara benzediğini saptadı. 7 Temmuz’daki saldırılar, dört intihar saldırganı dahil olmak üzere 56 kişinin ölümüne yolaçmıştı.

Uzmanlar, iki saldırı arasında bağlantı olduğunu düşünüyor.

Bu arada, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone olası intihar bombacılarına karşı polise “vur” emri verildiğini doğruladı.

Londra Emniyet Müdürü Ian Blair, halktan çok sayıda ihbar aldıklarını, asılsız ihbarların polisi fazlasıyla meşgul ettiğini söyledi.

Ian Blair, halkı uyanık olmaya ancak normal olarak yaşamaya çağırdı. Blair, ayrıca, insanların çantalarına dikkat etmesinin önemli olduğunu, alınan ihbar sayısının polisin işini güçleştirdiğini vurguladı. Blair, terör tehdidiyle mücadele etmenin zorluğuna da işaret etti.

Hem Perşembe günkü saldırı girişimini, hem de 7 Temmuz saldırılarını el-Kaide’yle bağlantısı olduğunu ileri süren Ebu Hafz El Mısrı Tugayları adlı örgüt üstlendi.

XS
SM
MD
LG