Washington Post, Meksika sınırındaki kaçak göç sorununu ele alıyor. Arizona ve New Meksiko eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edildiğini kaydeden gazete, bunun sadece yaklaşan eyalet valiliği seçimleriyle açıklanamayacağını vurguluyor. Gazete, Kongreye ve Bush yönetimine sorunu daha ciddiyetle ele alma çağrısında bulunuyor.
"Bush’un göç reformuyla ilgili tartışmaları izlemeyi bırakıp, bu tartışmalara liderlik yapmasa bile en azından katılması gerekiyor. Kongrenin tatile girmesinden kısa bir süre önce, yönetimin Senatodaki göç reformuyla ilgili bir oturuma katılacak iki tanığını beklenmedik bir şekilde geri çekmesi, bu konuda iyimser olmamızı engelliyor. Fakat beş haftasını bir sınır eyaletinde geçiren Bush, belki bundan sonra kaçak göç konusunda laf değil çözüm üretebilir."
Christian Science Monitor artan benzin fiyatlarının Amerikan ekonomisi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekiyor. Ancak gazete, petrol fiyatlarındaki artışın sürmesi halinde alternatif enerji kaynaklarının devreye gireceğini belirtiyor ve bunun da Amerika’nın enerji konusunda dışa bağımlılığını azaltacağı yorumunda bulunuyor.
"Petrol rezervleri hızla azalırken, bir dizi alternatif enerji kaynağının maliyeti konusuna kafa yormak gerekiyor. Bu alternatif enerji kaynaklarının bir çoğu, petrole göre daha temiz ve yenilenebilir kaynaklar... Petrol fiyatlarındaki sürekli artışı olumlu bir gelişme olarak görmek hiç de kolay bir şey değil. Çünkü bunun faturasını tüketiciler ödüyor. Fakat buna rağmen aslında bu, olumlu bir gelişmedir."
New York Times ise Amerikan şirketlerinin yurtdışındaki kazançlarını ülkeye getirmeleri karşılığında vergi muafiyetlerinden yararlanması politikasının sanıldığı gibi istihdamı artırıcı bir etki yaratmadığı görüşünü savunuyor. Gazete, bu uygulamadan milyarlarca dolar kazanan Hewlett Packard ve Pfizer gibi firmaların binlerce işçiyi işten çıkartmayı planladığını vurguluyor ve uygulamanın sadece haksız kazanca yol açtığını öne sürüyor.
"Bu uygulama, İrlanda, Bermuda, Lüksembourg ve Singapur gibi vergi cenneti olan ülkelerde büyük kazançlar sağlayan Amerikan firmalarının yasal boşluklardan yararlanmasını meşrulaştırıyor. Buna karşılık istihdamdaki artış hızı çok düşük bir düzeyde seyrediyor, bütçe alarm veriyor, kaynak ayrılamadığı için bir çok kamu programından vazgeçiliyor. Eğer Kongre vergi adaletini sağlama ve vergi gelirini artırma konusunda gerçekten ciddi ise, bu yasal boşluklardan istifade eden firmaları ödüllendirmek yerine, boşlukları kaldırmalıdır."
Los Angeles Times, Savunma Bakanlığının Soğuk Savaşın ardından ihtiyaç duyulmayan bazı askeri tesisleri kapatma kararıyla ilgili olarak kurulan komisyonun çalışmalarını mercek altına alıyor. Bazı siyasilerin kendi seçim bölgelerinde önemli bir istihdam kaynağı olan askeri tesislerin kapatılmaması için lobi faaliyeti yürüttüğünü belirten gazete, komisyonun siyasilere bağımlı olmaması nedeniyle dar bölgesel çıkarları değil ulusal çıkarları gözeten bir yapıda olduğunu ifade ediyor.
"Komisyon, önerilerini 8 Eylül’de başkan Bush’a sunacak. Bush ya bu önerileri Komisyona iade edecek, ki bu pek beklenmiyor ya da Kongreye gönderecek. Kongre, listeye ekleme veya çıkarma hakkı olmadan tamamı üzerinde bir oylama yapacak. Böylece yaşanacak sıkıntılar hem bütün ülke tarafından paylaşılacak hem de Kongre üyeleri seçim bölgelerinde yaşanacak sorunlardan dolayı komisyonu suçlama fırsatı bulacak."