Erişilebilirlik

ABD ve Türkiye'nin Tel Afer Açıklamaları


Irak’ın Tel Afer kentinde süren Amerikan askeri operasyonlarıyla ilgili olarak Türk Dışişleri Bakanlığı ve Amerika’nın Ankara büyükelçiliği açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin, Tel Afer’deki hassasiyetlerini Amerikan makamlarına ilettiğini ve kente insani yardım yapmak için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Türkiye’nin Tel Afer’deki duruma çözüm bulunması için uzun bir süredir çaba gösterdiğini belirten Tan, kentte harekat başlamadan Amerikan makamlarının, sınırlı bir operasyon düzenlenmesinin askeri açıdan gerekli haline geldiğini Ankara’ya bildirdiklerini açıkladı.

Öte yandan Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Tel Afer kentindeki askeri operasyonlarla ilgili olarak Türk basınında çıkan haberlerin yanlış bilgiler içerdiğini bildirdi.

Haberlerde gerçeklerin önemli ölçüde çarpıtıldığı vurgulanan büyükelçilik açıklamasında, Tel Afer’deki operasyonlarla kent halkına güvenli bir yaşam ortamı sağlamanın amaçlandığı belirtildi.

Amerikan elçiliği, koalisyon güçlerinin kenti kontrol altına almaya çalışan teröristler ve yabancı savaşçılara yönelik operasyon yaptığını, Türk basınının iddia ettiğinin aksine etnik bir grubu hedeflemediğini ve kimyasal silah kullanılmadığını da kaydetti.

XS
SM
MD
LG