Erişilebilirlik

Basra'da Şii Milis Karargahına İntihar Saldırısı


Irak’ın güneyindeki Basra’da Şii milis kuvvetlerinin bulunduğu bir apartmana bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında en az bir kişi öldü, birkaç kişi ise yaralandı.

İran’ın desteklediği Bedir Tugayları adlı milis kuvvetlerine yönelik saldırıdan, Basra’nın eski valisi olan milis lideri Hasan El-Raşit’in yara almadan kurtulduğu bildiriliyor.

Basra kenti, 15 Ekim’de düzenlenecek anayasa referandumu öncesinde başka saldırıların da hedefi olmuştu. Bağdat’ta yetkililer, sokağa çıkma ve araçla seyahat yasağı gibi bazı önlemler alarak önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak referandumun güvenlik içinde geçmesini sağlamaya çalışıyor. Irak’ın sınırlarının kapatılarak direnişçilerin ülkeye sızmasının engellenmesi ve koalisyon güçlerinin oy kullanma noktalarını koruması da alınan önlemler arasında...

Bu arada Irak hükümeti halktan Cumartesi günü sandık başına giderek, referandumu engellemeye çalışan direnişçileri hayal kırıklığına uğratmasını istedi. Bugün Bağdat’ta açıklama yapan hükümet sözcüsü Laith Kuba da direnişçileri farelere benzeterek, ülkeye yalnızca hastalık ve ölüm yaydıklarını söyledi.
XS
SM
MD
LG