Erişilebilirlik

El Cezire: 'Bilgileri Açıklayın'


Uydudan yayın yapan Arap televizyonu El Cezire, Başkan Bush’un kendilerini bombalamak istediği yönündeki haberlerle ilgili olarak İngiltere’den elindeki bilgileri kamuoyuna açıklamasını istedi.

El Cezire’nin yöneticisi Wadah Khanfar dün yaptığı açıklamada, iddiaları ciddiye aldığını belirtti ve belgelerdeki bilgileri öğrenmek istediğini söyledi.

Gizli bir belgeden sızdığı belirtilen söz konusu iddialar Salı günü İngiliz gazetesi Daily Mirror tarafından yayınlanmıştı. Haberde, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in 2004 Nisan’ında Başkan Bush’la yaptığı görüşme sırasında Bush’un El Cezire’nin Katar’daki bürolarını bombalamak istediğini söylediği öne sürülmüştü.

Beyaz Saray ise iddiaları tuhaf ve hayal ötesi olarak tanımlamış ve yalanlamıştı.

Amerika, son yıllardaki askeri operasyonlar sırasında El Cezire’nin Kabil ve Bağdat’taki bürolarını bombalamış, bir gazetecinin öldüğü bu olaylar yetkililer tarafından kaza olarak nitelendirilmişti.

Amerikalı yetkililer El Cezire’yi Irak savaşı konusunda taraflı ve yanlış haber vermekle suçluyor; haberlerde teröristlerle aynı dilin kullanıldığını öne sürüyor. El Cezire ise bu iddiaları yalanlıyor.
XS
SM
MD
LG