Erişilebilirlik

Van'da Ölen Gençte Kuş Gribine Rastlanmadı


Van’da kuş gribi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede ölen çocuk ile üç kardeşinden alınan numunelerin negatif çıktığı açıklandı.

Van Yüzüncü Yıl Tıp Fakültesi Başhekimi Hüseyin Avni Şahin, hayatını kaybeden 14 yaşındaki Muhammed Ali Koçyiğit’in zatürreden öldüğünü söyledi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, “yapılan testlerde ne kuş gribi, ne de başka bir grip virüsüne rastlandı” dedi.

Ölen Muhammet Ali Koçyiğit’in iki kız ve bir erkek kardeşinin tedavisi Van YüzüncüYıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. Baba Zeki Koçyiğit çocuklarının üç gün önce tavuk eti yedikten sonra hastalandıklarını söylemişti.

Kuş gribi 2003 yılında ilk kez Güneydoğu Asya’da görüldü. Uzakdoğu ülkelerinde kuş gribinden şimdiye kadar 70’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’de ise ilk kez kuş gribine Balıkesir’in Manyas ilçesinde 5 Ekim tarihinde rastlandı. Geçen hafta da, Iğdır’ın Aralık ilçesinde bazı kümes hayvanlarında H5N1 olarak bilinen kuş gribi virüsü görüldü.

XS
SM
MD
LG