Erişilebilirlik

Pakistan Başbakanı: 'ABD'yle İletişim Kopukluğu Oldu'


Pakistan Başbakanı Şevket Aziz, dört ya da beş El Kaide militanının ölümüyle sonuçlandığı bildirilen Amerikan füze saldırısı konusunda Amerika’yla bir “haberleşme kopukluğu” yaşadıklarını bildirdi.

New York’ta bulunan Pakistan Başbakanı, New York Times gazetesine, ülkesinde hükümet ve Amerika aleyhtarı gösterilere yol açan füze saldırısına rağmen iki ülke arasında teröre karşı savaş konusunda ittifakın canlı olduğunu söyledi.

Pakistan ve Amerika’nın terörle mücadele konusunda aynı hedefler peşinde olduğunu belirten Başbakan Aziz, bu ortak mücadelede izlenecek yöntemlerin tartışılması gerektiğini ve önümüzdeki hafta Washington’da bu konuda görüşmeler yapacağını açıkladı.

Pakistan Başbakanının, Başkan Bush, Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’le görüşmesi bekleniyor.

ABD Saldırısında 3 El-Kaide Lideri Öldürüldü

Amerika’nın Pakistan’daki füze saldırısında, El-Kaide’nin üç liderinin öldürüldüğü bildirildi.

Bunlar arasında kimyasal bomba yapımında uzman olan ve el Kaide’nin Derunta eğitim kampını yönettiği sanılan Midhat Musri de var. Amerika, Mursi’nin başına 5 milyon Dolar ödül koymuştu.

Haberlere göre, operasyonda, El Kaide’nin iki numaralı adamı Ayman El Zevahiri’nin damadıyla, Afganistan’ın Kunar ilindeki isyancıların lideri, Mısırlı Ebu Ubeyde El Mısri de öldürüldü.

Amerikan istihbarat örgütü CIA’nin pilotsuz uçakla düzenlediği saldırıda, aralarında sivillerin de bulunduğu 18 kişi ölmüştü.

Pakistan Enformasyon Bakanı 13 Ocak’taki operasyonda öldürülenler arasında yabancı uyruklu militanların bulunduğunu doğruladı.

XS
SM
MD
LG