Erişilebilirlik

Karikatürleri Protesto Eylemleri Sürüyor


Hazret-i Muhammed’i terörist olarak gösteren karikatürlerin yayınlanması üzerine başlayan gösteriler hafta sonunda da devam etti.

Diyarbakır’da toplanan 30 bin kişi Danimarka aleyhine sloganlar atarken, İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu önünde toplanan 150 kadar kişi de binaya yumurta fırlattı.

Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, geçen hafta yaptığı bir konuşmada gösterilerden Suriye ve İran’ı sorumlu tutmuştu. Ancak İran bugün Amerika'nın bu suçlamasını reddetti.

Condoleezza Rice, bugün katıldığı bir televizyon programı sırasında ise Müslüman ülke yönetimleri, vatandaşlarını sükunete çağırmayı reddederse, gösterilerin kontrolden çıkacağını söyledi. Rice özellikle İran ve Suriye hükümetlerinin dünyaya bir mesaj vermek istedikleri zaman vatandaşlarını sokağa çıkmaya teşvik ettiklerini öne sürdü.

Geçen hafta Tahran'daki Fransa, Danimarka ve Avusturya Büyükelçilikleri taş ve molotof kokteyli atan göstericilerin saldırısına hedef olmuştu.

Bu arada artan tehditler üzerine Danimarka, İran, Suriye ve Endonezya’daki diplomatlarını geri çekti. Pakistan’da ise Birleşmiş Milletler, kendi görevlilerine zorunlu olmadıkça ülke içinde seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

XS
SM
MD
LG