Erişilebilirlik

Dünya Kupasına Geri Sayım Başladı


2006 Dünya Futbol Şampiyonası’nın başlama düdüğüne bir ay zaman kaldı. 9 Haziran akşamı Münih’de Almanya – Costa Rica karşılaşması ile start alacak şampiyona için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Nitekim bugün sahaları kaplayacak özel çimlerin döşenmesine başlandı. Her biri 1 ton ağırlığındaki ve toplam 8500 metrekare büyüklüğündeki rulolar Hollanda’dan Almanya’ya getiriliyor. Bu arada Alman spor kamuoyu şampiyonaya sponsor olarak destek veren bazı firmaların adının karıştığı bilet skandalını konuşuyor. Söz konusu firmaların sponsorluk karşılığı aldıkları biletleri politikacılara hediye etmeleri büyük eleştiri buluyor. Nitekim bu duruma kızan bir vatandaşın mahkemeye başvurması sonucu, mahkeme uygulamayı bir nevi rüşvet olarak niteledi ve bileti kabul eden siyasetçilerin suç işlemiş olacağını açıkladı. Şimdi hemen tüm poltikacılar bilet almadıklarını yada almayacaklarını tekrarlayıp duruyorlar, sponsorlar ise ellerindeki 400 bine yakın bileti ne yapacaklarını konuşuyor.

Almanya, 1974 yılından beri ikinci kez FIFA Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Şampiyonaya katılacak 32 takım arasında Türkiye’nin olmaması ise öncelikli olarak Almanya’da yaşıyan Türkleri halen çok üzüyor. Eş dost toplantılarında konu dönüp, dolaşıp Türkiye’siz Şampiyonaya geliyor ve hemen herkez duruma hayıflanıyor. Ve en çok sorulan soru, Türkiye yok diye FIFA Dünya Futbol Şampiyonası'na darılacak mıyız yoksa yinede maç maçtır diyerek kupanın heyecanını paylaşacak mıyız?

Öte yandan son günlerde kesinleşen ve programı açıklanan bir gelişme Almanyalı Türkler için bir nebze telafi oldu. Buna göre Türk Milli Takımı, 24 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında Almanya’da kamp yaparak ve toplam altı maç oynayarak futbolseverlere tadımlık bir dünya kupası heyecanı yaşatacak. Türk Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un Alman Futbol Federasyonu’nun desteği ile gerçekleştirdiği organizasyonda Milli Takım Köln kenti yakınlarında kampa girecek, Yapılacak olan hazırlık maçlarına buradan gidip gelinecek. 24 Mayıs’ta Gent kentinde Belçika, 26 Mayıs’ta Bochum’da Gana, 28 Mayıs’ta Hamburg’da Estonya ve 31 Mayıs’ta da Stuttgart’da Suudi Arabistanla karşılasacak Milliler, 2 Haziran’da Berlin’de Angola ile oynayacak. Takım son maçını ise 4 Haziran’da Frankfurt’ta Makedonya’ya karşı yapacak.12 günlük zaman diliminde belkide tarihinin en yoğun maç programını uygulayacak Milli Takımın teknik direktörü Fatih Terim, Almanya’daki hazırlığın Almanyalı Türklere bir jest ve aynı zamanda 2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri için de çok önemli bir hazırlık olduğu görüşünde.

Milli Takım İsviçre maçında çıkan olaylardan dolayı 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde, dışarıda ve seyircisiz oynamak zorunda. Bize ulaşan bilgilere göre, Federasyon başkanı Ulusoy bu maçların da Almanya’da oynanması için Alman yetkililerle el sıkışmış durumda.

XS
SM
MD
LG