Erişilebilirlik

Irak'ta ABD Yanlısı Aşiret Reisine Saldırı


Irak’ın Suriye sınırındaki bölgelerinde direnişçilerle mücadele eden Amerikan askerlerine yardım ettiği bildirilen bir aşiret reisi, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Bağdat’ın Mansur mahallesindeki saldırıda Şeyh Usame Cidan’la birlikte korumalarından birinin de öldüğü açıklandı. Şeyh Cidan, El Anbar bölgesinde militanlara karşı savaşan Amerikan kuvvetlerine açıkça yardımda bulunacağını açıklamıştı. Cidan’ın aşiret mensupları da direnişçilere karşı savaşıyordu.

Bu arada Bağdat’ta yola yerleştirilen iki bombanın patlaması sonucu üç kişi ölürken 17 kişi de yaralandı.

Bugün aynı zamanda Irak’ta savunma ve içişleri bakanlarının belirlenmesi amacıyla, Irak’ın yeni başbakanı Nuri el-Maliki, milletvekilleriyle basına kapalı bir toplantı düzenledi. Hükümetin kurulmasına rağmen Şii ve Sünni Iraklı liderler, bu iki kilit bakanlığa kimlerin atanacağı konusunda anlaşma sağlayabilmiş değil.

Dün de İran Dışişleri Bakanı Mahuşer Muttaki, Irak’ta Şiilerin yoğun yaşadığı Necef ve Kerbela kentlerine yaptığı ziyareti tamamlamıştı. Muttaki, ziyareti sırasında, aralarında Ayetullah Ali el Sistani ve Muktada el-Sadr’ın da bulunduğu Şii liderlerle görüştü.
XS
SM
MD
LG