Erişilebilirlik

'Filistinliler İsrail'i Tanıyan Belgeyi Destekliyor'


Filistin’de yapılan yeni bir kamuoyu araştırmasına göre halkın yüzde 75’i Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın halkoyuna sunmayı planladığı Filistin devletinin kurulması ve İsrail’in varlığının kabul edilmesiyle ilgili belgeyi destekliyor.

Ancak, bağımsız bir araştırma kuruluşunun yaptırdığı ankete katılanların sadece yüzde 47’si böyle bir referandumda evet oyu kullanacağını söylüyor. Katılımcıların yüzde 44’ü red oyu vereceğini belirtiyor.

Araştırmayı yapan kuruluşun yetkilisi Halil Şikaki’ye göre, bu sonuçlar Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a referandum kararından vazgeçmesi, Hamas hükümetine de belgeyi onaylaması yönünde mesaj veriyor.

Devlet Başkanı Mahmud Abbas Hamas hükümetinin Filistin devletinin kurulmasıyla ilgili belgeyi, 26 Haziran tarihine kadar onaylamaması halinde halkoylamasına gidileceğini duyurmuştu.

İsrail devletinin yıkılmasını amaçlayan Hamas, belgeye karşı çıkıyor. Ancak hükümet sözcülerinden Gazi Hamad, sorunun çözülmesi için yapılan görüşmelerin, birkaç güne kadar uzlaşmayla bitebileceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG