Erişilebilirlik

Musul'da Bombalı Saldırı


Irak’ta saldırılar sürüyor. Musul’da kalabalık bir pazar yerinde, bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu en az 5 kişi öldü; 22 kişi yaralandı.

Yetkililer, saldırının esas hedefinin devriye gezen polisler olduğunu açıkladı.

Bu arada, el Anbar vilayetinde çıkan çatışmalarda bir Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.

Öte yandan, Irak’ta adları daha önce duyulmamış bir Şii militan örgüt, Iraklı asker ve sivilleri hedef almayacağını vaat etti. “Irak Müslüman Direnişi” adlı örgütün açıklamasına yer veren video görüntüler, dün Lübnan televizyonu üzerinden yayınlandı. Örgüt daha önce Irak’taki Amerikan, İngiliz ve koalisyon güçlerine saldırılar düzenlediğini iddia ediyor.

Amerikalı Askere Suçlama

Irak’ta görev yapan Amerikalı bir asker, Iraklı bir kadını, tecavüz ettikten sonra ailesinin üç ferdiyle birlikte öldürmekle suçlandı.

Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentindeki davada, savcılık, 21 yaşındaki Steve Green’i, Mart ayındaki ölümlerden sorumlu tuttu.

Bir süre önce ordudan ihraç edilen Green, birkaç gün önce Kuzey Carolina’da tutuklanmış, yargısı tamamlanıncaya kadar tutuklu kalmasına karar verilmişti.

'Irak Savaşı Terörle Mücadeleyi Zorlaştırıyor'

İngiliz Parlamentosunun hazırladığı bir rapora göre, Irak’taki savaş terörle mücadele çabalarını güçleştiriyor.

Dış İlişkiler Komisyonu, Irak’ın aşırı uçlar için bir eğitim kampına dönüştüğünü bildirdi.

Komisyon, hazırladığı raporda, Irak’taki el Kaide liderlerinin yok edilmesinde sağlanan başarılara rağmen, uluslararası terörün ve özellikle de el Kaide örgütünün büyümekte olduğunu vurguladı.

Rapor ayrıca Afganistan’daki güvenlik durumun kötüleştiğine dikkat çekiyor.

İngiliz milletvekilleri, nükleer programını durdurmayı reddeden İran’a karşı askeri bir operasyonun da son derece ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

XS
SM
MD
LG