Erişilebilirlik

İsrail Lübnan'da İlerliyor


İsrail hükümetinin Lübnan’daki Hizbulah gerillarına karşı kara harekatını genişletme kararının ardından, kara birlikleri Lübnan topraklarında ilerlemeye başladı. Görgü tanıkları, İsrail tank ve zırhlı araçlarının sınırdan yedi kilometre içeri girdiğini ve çarpışmalar olduğunu belirtiyor.

Televizyonlar İsrail tanklarının güney Lübnan’da ilerlediğini gösterirken, İsrail askeri yetkilileri, kara operasyonlarında henüz büyük bir artış olmadığını bildirdi. İsrail, operasyonun, dün İsrail topraklarına 60 roketin ateşlendiği Kiam kasabasındaki Hizbullah mevzilerini hedef aldığını açıkladı.

Hizbullah Lideri Hasan Nasrullah televizyonda, güney Lübnan’ı İsrail askerleri için mezarlık haline getirme tehdidinde bulundu. İsrail Güvenlik Kabinesi’nin onayladığı karar, İsrail birliklerinin Lübnan’ın 30 kilometre içlerine, Litani nehrine kadar ilerlemesini öngörüyor.

İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Eli Yishai, harekatın bir ay sürebileceğini söyledi. Toplantı sırasında İsrail başbakanı Ehut Olmert, Amerika Dışişleri Bakanı Condolozee Rice ile telefon görüşmesi yaptı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın 8 kilometre içinde dün çıkan çatışmalarda, 15 askerin öldüğünü, 38’inin de yaralandığını açıkladı. Dün İsrail için, dört haftadır devam eden savaşın en kanlı günü oldu. 30 kadar Hizbullah savaşçısının da öldüğü bildiriliyor.

Lübnanlı yetkililer, İsrail’in Bekaa Vadisine hava saldırılarında en az 5 kişinin öldüğünü açıkladı.

XS
SM
MD
LG