Erişilebilirlik

Filistin'de İki Gazeteci Serbest Bırakıldı


Gazze Bölgesi'nde yaklaşık iki hafta Filistinli militanlar tarafından rehin tutulan iki gazeteci bugün serbest bırakıldı. Amerikan Fox Televizyonu muhabiri Steve Centanni ve kameraman Olaf Wiig'in sağlık durumları iyi.

Centanni ve Wiig'i kaçıranlar, daha önce duyulmamış olan Kutsal Cihad Tugayları adlı bir gruba bağlı olduklarını bildirmişti.

İki gazeteci, serbest bırakılmalarından birkaç saat önce yayınlanan bir video bantta, İsrail'in Gazze'deki politikasını eleştiriyor ve Müslüman olduklarını söylüyordu. Serbest kaldıktan sonra ise Centanni ve Wiig bu bandı zorla kaydettiklerini söyledi.

Amerikan vatandaşı olan Centanni ve Yeni Zelanda asıllı kameraman Wiig, Gazze'de bugüne kadar kaçırılan yabancılar arasında en uzun süre rehin tutulanlar oldu. Militanlar, iki gazeteciye karşılık Amerikan hükümetinin, bütün Müslüman mahkumları düne kadar serbest bırakılmasını istemişti.

Filistin'de iktidarda olan Hamas grubuna bağlı Başbakan İsmail Haniye, Centanni ve Wiig'i kaçıranların El Kaide örgütüyle bağları bulunmadığını söyledi. Filistin yetkilileri, kaçırma olayını kınadı, Amerikan hükümeti ise teröristlerin taleplerini hiçbir zaman yerine getirmediğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG