Erişilebilirlik

'Hedef el Kaide Üyeleri'


Başkan Bush, El Kaide üzerindeki baskının ve tüm üyelerinin bulunup adalet önüne çıkartma çabalarının devam edeceğini açıkladı. Atlanta’da konuşan Bush, 11 Eylül saldırılarından önce teröristlere koruma sağlayan iki ülke, Irak ve Afganistan’ın, bugün teröristlere karşı Amerika’yla birlikte mücadele verdiğine işaret etti.

Bush 11 Eylül terörist saldırılarının yıl dönümü yaklaşırken, ülkenin terörle mücadele alanında sağladığı gelişmeleri hakkında bilgi vermek üzere, son üç gün içinde üçüncü konuşmasını yaptı. Bush son konuşmasında Kongre’yi, uluslararası telefon görüşmelerini ve elektronik haberleşmeyi mahkeme kararı olmadan izleme konusunda yönetime yetki tanımaya çağırdı. Federal mahkeme geçen ay Bush yönetiminin bu uygulamasının anayasaya aykırı olduğuna karar vermişti.

Başkan Bush, güvenlik ve istihbarat görevlilerine bilgi paylaşımı konusunda kolaylık sağlayan bir bilgisayar sistemi kurulduğunu da belirtti. Başkan bu şekilde, 11 Eylül saldırıları öncesinde istihbarat paylaşımı konusunda yaşanan sıkıntıların giderildiğini söyledi.

Demokratlar ise Irak’ta farklı bir politika izlenmesini ve 11 Eylül soruşturma komisyonunun önerilerinin yerine getirilmesini istiyor ve bu sayede ülkenin daha güvenlik içinde olacağını savunuyor. Demokratlar Bush’u halkın desteğini kaybeden Irak savaşından dikkatleri uzaklaştırmak amacıyla terörle mücadele konusunu öne çıkartmaya çalışmakla suçluyor.

XS
SM
MD
LG