Erişilebilirlik

İran Cumhurbaşkanı Amerika'da


İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad dünyada mevcut durumun iyi olmadığını söyledi.

Önümüzdeki saatlerde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edecek olan Ahmedinejad, küresel sorunların çözümü için ülkesinin bazı önerileri bulunduğunu açıkladı.

Bu sabah New York'a varışında İranlı gazetecilerle konuşan Cumhurbaşkanı, dünyanın tehdit, gerginlik, çatışma ve düşmanlıkla dolu olduğunu belirtti ve geleceği karanlık gördüğünü söyledi.

Ahmedinejad, İran'ın dünya sorunlarının çözümü için çok açık ve şeffaf görüşleri bulunduğunu kaydetti ve bunları görüşmek istediğini vurguladı. İran Cumhurbaşkanının Genel Kurul'da yapacağı konuşmada bu önerilere değinip değinmeyeceği bilinmiyor.

Ahmedinejad, ülkesinin nükleer enerji programıyla ilgili bir soruya "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tutumu dünya sorunlarına mantıksız yaklaşımın yeni bir örneğidir" diyerek cevap verdi.

Bugün BM Genel Kurulunda konuşacak liderler arasında Başkan Bush ve Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac da bulunuyor. Bush, konuşmasında, tüm Ortadoğu bölgesi için öngördüğü demokratikleşme sürecine de değinecek.

Başkan’ın, ayrıca, İran politikasını savunması ve uranyum zenginleştirmeyi durdurmadığı için bu ülkeye yaptırım uygulanmasını istemesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG