Erişilebilirlik

Bulgaristan Lübnan'a Fırkateyn Yolluyor


Amerika, Bulgaristan'a ek askeri yardımda bulunurken, Bulgaristan parlamentosu, Lübnan'a bir firkateyn gönderme kararı aldı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, Amerika'nın Bulgaristan'a 3 milyon Dolar'lık ek askeri yardımda bulunduğunu açıkladı.

Sözkonusu yardım miktarı, Amerikan Koalisyon Dayanışma Fonu olarak bilinen ve 2005 yılında oluşturulan fondan sağlanacak ve daha önce aynı fondan sağlanan 15 milyon Dolar'lık yardıma ek teşkil edecek.

Amerika, daha önce de, dış askeri yardım programı çerçevesinde Bulgaristan'a yaklaşık 10 milyon Dolar'lık başka bir bağışta bulunmuştu.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı sağlanan en son ek yardımın, Sofya'daki ABD Büyükelçiliği askeri işbirliği birimi ile koordinasyon halinde kullandırılacağını açıkladı.

Öte yandan Bulgaristan parlamentosu Cuma günü Lübnan'daki BM Barış Gücüne bir savaş gemisiyle katkıda bulunma kararını onayladı. Druzki adlı Bulgar fırkateyni 160 askerden oluşan mürettebata sahip ve Lübnan açıklarındaki deniz trafiğini izlemekle görevlendirilecek. Bulgaristan'ın Lübnan'a firkateyn gönderme kararı, Türkiye'nin benzer bir firkateyni Lübnan'a göndermesiyle aynı güne rastlıyor.

XS
SM
MD
LG