Erişilebilirlik

Bush-Kerry Söz Düellosu


Amerika’da kritik Kongre seçimine bir hafta kala Başkan Bush’la Demokrat partili Senatör John Kerry arasında söz düellosu yaşanıyor.

Senatör Kerry California’da bir üniversitede yaptığı konuşmada, öğrencilere, “çok çalışırsanız başarılı olur, aksi taktirde Irak’ta, batağa saplanırsınız” dedi.

Başkan Bush, bu sözlerin Amerikan askerine hakaret olduğunu öne sürdü. Bush, “askerlerimiz hem akıllı hem de cesur” şeklinde konuştu ve senatörü, Amerikan askerlerinden özür dilemeye davet etti.

Senatör Kerry ise amacının Amerikan askerleri hakkında kötü söz söylemek olmadığını ve Başkan Bush hakkında yapmak istediği şakanın yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Başkan Bush yıllar önce Yale Üniversitesi’nde okurken parlak bir öğrenci olmamıştı.

Senatör Kerry ayrıca izledikleri başarısız politikalardan ötürü, Bush ve ekibinin özür dilemesi gerektiğini bildirdi. Vietnam savaşında madalyaları bulunan Senatör Kerry son başkanlık seçiminde Demokrat partinin başkan adayı olarak Bush karşısında yenilgiye uğramıştı.

XS
SM
MD
LG