Erişilebilirlik

Pakistan'daki Saldırıda 42 Asker Öldü


Akademi, Kuzey Batı Sınır Eyaleti'nin Dargai kentinde, orduyla aşiretler arasında sık sık çatışmalara sahne olan bir bölgede bulunuyor.

Nitekim, Pakistan ordusu, bir süre önce bölgede bir köye yapılan hava saldırısında 80 dinci militanın öldürüldüğünü açıklamıştı.

Akademinin tören alanında, öğrenciler sabah jimnastiği yaparken meydana gelen saldırıda bir çok kişi de yaralandı.

Pakistan Federal İçişleri bakanı Aftab Şerpao, saldırının terör eylemi olduğunu söyledi. Saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi. Ancak yetkililer, olaydan, Tehrik-i Nifaz-i Şeriat Muhammedi adlı şeriatçı örgütü sorumlu tutuyor.

Afganistan’daki Taleban’la ilişkisi bulunan örgüt, Pakistan ordusu tarafından öldürülen militanların intikamının alınacağı yolunda açıklamalar yapmıştı. Dargai kenti de, yasaklanmış olan bu örgütün kalesi olarak biliniyor.

Türkiye saldırıyı kınadı Pakistan halkına başsağlığı diledi.
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Pakistan’ın Kuzey Batı Sınır Eyaleti’nin Dergai kentinde, 8 Kasım 2006 tarihinde bir askeri eğitim merkezine düzenlenen ve çok sayıda askerin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terörist saldırı, derin üzüntü ve kaygıyla karşılanmıştır. Kim tarafından ve hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, her türlü terör eylemine karşı olan Türkiye, bu saldırıları şiddetle kınamakta ve terörle mücadele hususunda uluslararası işbirliğinin arttırılması yolundaki çağrısını bir kere daha yinelemektedir.

Türkiye, dost ve kardeş Pakistan halkının bu menfur saldırıdan kaynaklanan acısını içtenlikle paylaşmaktadır. Saldırılarda yaşamlarını yitirenlerin aileleri ile Pakistan Hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilemekteyiz."

XS
SM
MD
LG