Erişilebilirlik

El Maliki Türkiye'de


Irak Başbakanı Nuri El Maliki, kabinesinde görev alan ve aralarında Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin de bulunduğu 7 Bakan eşliğinde Ankara’ya geldi.

Irak Başbakanı, Esenboğa Havaalanı’nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol tarafından karşılandı. Karşılamada, Arap ülkelerinin büyükelçileri ile Irak’lı Kürt Türkmen ve Şii grupların Ankara’daki temsilcileri de hazır bulunurken El Maliki, gazetecilerin "Gündeminizde neler var?" şeklindeki sorusu üzerine, “Kardeş Türkiye ile pek çok konuyu ele alacağız” yanıtını verdi.

Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlık Merkez Binası’na gelen El Maliki resmi törenle karşılandı. İki ülke milli marşların dinlenmesinin ardından, Erdoğan ve El Maliki, başbaşa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Başbakanlık'ta bir araya geldi. Görüşmeye Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Irak özel temsilcisi Oğuz Çelikkol ve diğer üst düzey Dışişleri yetkileri katıldı. El Maliki'nin heyetinde Irak'ın Ulusal Güvenlik Bakanı ve terörle mücadele özel temsilcisi Sirvan El Vaili de bulunuyor.

Erdoğan ile görüşmesini Başbakanlık Resmi Konutu’nda onuruna verilecek çalışma yemeği ile tamamlayacak olan El Maliki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç’ı Meclis Divan Salonu’nda ziyaret edecek.

Görüşmelerde, Irak'ta istikrarın sağlanmasına dönük Türkiye’nin katkıları, güvenlik sorunu, terör örgütü PKK ile mücadele ve Kerkük konularının ele alınması öngörülüyor.

XS
SM
MD
LG