Erişilebilirlik

Bağdat'ta Ölü Sayısı 200'ü Aştı


Bağdat’ın Sadr mahallesindeki dünkü bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 200’ü aştı.

Doktorlar saldırıda yaralanan 250’den fazla kişinin durumunun ağır ve yaşama şansının az olduğunu bildirdi.

Bu arada saldırıda ölenler bugün ağıtlarla toprağa veriliyor. Bombalı intihar ve havan saldırılarının ardından, başkentte süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edildi, iki büyük hava alanı kapatıldı.

Sadr mahallesinde bomba yerleştirilen en az beş aracın patlatıldığı saldırılar, savaşın başladığı 2003 yılından bu yana kaydedilen en kanlı saldırı oluyor. Bu saldırının ardından bir Sünni mahallesine, misilleme amacıyla 12’den fazla havan topu atıldı. Mahalledeki önemli bir caminin isabet aldığı bildirildi.

Daha önce de, 30 kişilik bir grup, Şiiler’in kontrolündeki Sağlık Bakanlığı’nı kuşatarak havan ateşine tutmuştu. Bakanlık görevlilerinin binada mahsur kaldığı kuşatma birkaç saat sürdü. Iraklı dini ve siyasi liderler televizyonda yaptıkları konuşmalarda sükunet çağrısında bulunarak mezhep çatışmalarına son verilmesini istedi.

Birleşmiş Milletler, Irak’ta geçen ay 3 bin 706 sivilin öldüğünü açıklayarak, sivil ölümlerin rekor düzeye çıktığını bildirmişti. Bu arada, Tel Afer kentinde bugün düzenlenen intihar saldırısında en az 22 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.

XS
SM
MD
LG