Erişilebilirlik

AB Dışişleri Bakanları Ortadoğu'yu Görüştü


Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının Almanya’nın Bremen kentinde yaptıkları iki günlük toplantının son gününde Ortadoğu barışı ele alındı.

Bakanlar, Filistin’de kurulan yeni birlik hükümetiyle ilişkilerin yanı sıra ilk kez 2002’deki Arap Birliği zirvesinde ortaya atılan ve geçen haftaki zirvede yeniden gündeme getirilen Ortadoğu barışı planını değerlendirdi.

AB Dışişleri Bakanlarının, yeni Filistin hükümeti konusunda, Hamas’ın liderliğindeki koalisyona yönelik yaptırımları devam ettirme ancak hükümet içindeki ılımlı taraflarla da diyaloğu koruma yönünde fikir birliği içinde oldukları belirtiliyor.

Bremen’deki toplantıda dün ise Birleşmiş Milletler’in Kosova’nın statüsüyle ilgili hazırladığı öneriler ele alındı. AB Bakanları, Kosova’ya kontrollü bağımsızlık veren BM önerisinin kabulü için taraflara baskı yapılması yönünde anlaştı.

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel Ortadoğu’ya yapacağı 3 günlük resmi ziyaretine başladı. Merkel’in Filistin ve İsrailli liderlerin yanı sıra Lübnan ve Ürdün’de de görüşmeler yapması bekleniyor.

XS
SM
MD
LG