Erişilebilirlik

Afganistan'da Yedi NATO Askeri Öldürüldü


Afganistan’ın güneyinde patlama sonucu ölen altı NATO askerinin Kanadalı oldukları açıklandı. Kandahar yakınında, iki Kanadalı askerin de yaralanmasına yol açan patlamanın, yol kenarına yerleştirilen bombalardan kaynaklandığı sanılıyor. Afganistan’daki NATO kuvvetlerinin ilk kez tek bir olayda bu kadar ağır can kaybı verdiği bildirildi.

Afganistan’ın güneyindeki bir başka bombalı saldırıda da bir NATO askeri daha hayatını kaybetti, iki asker de yaralandı. Bu saldırıda ölen ve yaralananların milliyeti açıklanmadı.

Bu arada, Taleban örgütü adına konuştuğunu öne süren bir kişi, geçtiğimiz haftalarda bir İtalyan gazeteciyle birlikte kaçırılan Afgan tercümanın öldürüldüğünü açıkladı. Tercümanı, hapisteki iki Taleban militanının serbest bırakılmasına karşılık ellerinde tuttuklarını belirten örgüt sözcüsü, Afgan hükümetinin taleplerini reddetmesi sonucu tercümanın başının kesilerek öldürüldüğünü açıkladı. Açıklama bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Cuma günü yaptığı açıklamada, Taleban örgütüyle bir daha tutsak değişimi yapılmayacağını bildirmişti.
XS
SM
MD
LG