Erişilebilirlik

Washington'da Cumhuriyet Mitingi


Washington’daki Türkler de Cumhuriyet mitingi düzenledi. Beyaz Saray yakınında yapılan miting ve yürüyüşe katılanlar Türkiye’deki laik düzeni destekleyen, şeriata ve askeri darbeye karşı olduklarını vurgulayan sloganlar attı, pankartlar taşıdı.

Washington’da, bir grup Türk ve Türk asıllı Amerikalı, Türkiye’de yapılan Cumhuriyet mitinglerine destek vermek amacıyla Beyaz Saray önünde gösteri düzenledi. Türk ve Amerikan bayrakları, Atatürk posterleri, ve pankartlar taşıyan göstericiler konuşmacıları dinledi, marşlar söyledi.

Beyaz Saray önündeki Lafayette Parkı’nda toplanan göstericiler daha sonra Washington’un Dupont Circle mahallesine yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, göstericiler, “Türkiye laiktir, laik kalacak,” “Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana” şeklinde sloganlar attı.

Türk dernekleri tarafından düzenlenen mitinge Washington’daki bazı Üniversitelerin Türk Öğrenci Dernekleri de katıldı. Göstericiler, Türkiye’de yapılan mitinglere destek vermek ve laiklik ve demokrasi ilkelerine bağlılıklarını göstermek için toplandıklarını ifade ettiler.

Bazı yabancı basın mensuplarının da izlediği ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı miting, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Haberin tümünü dinlemek için yukarıdaki Windows Media bağlantısına tıklayabilirsiniz.



XS
SM
MD
LG