Erişilebilirlik

Bağdat'ta 18 Kişi Öldürüldü


Bağdat’ın Şii Şaab mahallesinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 18 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Patlama kalabalık bir pazar yerinde meydana geldi.

Bu arada Amerikan ordusu, Bağdat yakınlarda direnişçilerin bir Amerikan helikopterini düşürdüğünü, ancak hafif yaralanan pilotların kurtarıldığını açıkladı.

Devam eden operasyonlarda ise biri el-Kaide'nin Irak'taki liderlerinden biri olmak üzere üç teröristin öldürüldüğü, 30'unun gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan Irak hükümeti, yeni petrol yasasını onaylayarak parlamentoya gönderdi. Yasa, ülkenin petrol gelirlerinin Kürt, Şii ve Sünni grupları arasında adil biçimde dağıtımını öngörüyor. Irak parlamentosunun yasayı yarın görüşmeye başlaması kararlaştırıldı. Petrol yasasının Şubat ayında onaylanan ilk metnine Kürtler ve Sünniler karşı çıkmıştı. Irak'taki petrol yataklarının çoğu güneydeki Şii ve kuzeydeki Kürt bölgelerinde bulunuyor.

Irak petrolünün çok büyük bölümü güneydeki Şii ve kuzeydeki Kürt bölgesinde bulunuyor. Amerika, petrol yasasını ulusal uzlaşma açısından hayati önem sahip bir adım olarak görüyor.

XS
SM
MD
LG