Erişilebilirlik

Maliki Türkiye ve İran'ı Ziyaret Edecek


Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin gelecek hafta İran ve Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı. El Maliki Tahran ve Ankara'ya yapacağı ziyaretlere 7 Ağustos'ta başlayacak.

Bu arada Asya Kupası şampiyonluğunu kazanan Irak mili takımı Bağdat’ta büyük sevinç gösterileriyle karşılandı. Cakarta’daki zaferden sonra Bağdat’a dönen takım için başkentin en güvenli yeşil bölgesinde büyük bir tören düzenlendi. Ancak bölgeye giriş çıkış sınırlı olduğundan Iraklılar töreni ancak televizyonlardan izleyebildi.

El Sistani'nin Yardımcısı Öldürüldü

Irak’ta Şii lider Ayetullah Ali el Sistani’nin bir yardımcısı silahlı saldırıda öldürüldü. Polis, Şeyh Fadıl Akil’in, dün gece, Necef’taki evine açılan ateşte hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayetullah el Sistani’nin şeyh Abdullah Falak adlı başka bir yardımcısı da geçen ay yine Necef’te bıçaklanarak öldürülmüştü.

Amerikan ordusundan yapılan açıklamada ise Bağdat’taki operasyonlarda 4 Amerikan askerinin öldüğü duyuruldu. Irak'ta Amerikan kayıplarının artması Bush yönetimini Kongre karşısında zor durumda bırakıyor.

XS
SM
MD
LG