Erişilebilirlik

Mahmud Abbas-Kral Abdullah Görüşmesi


Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Suudi Arabistan’da Kral Abdullah’la görüştü. Görüşmede Kasım ayında yapılması planlanan Uluslararası Barış Zirvesi ele alındı.

İki liderin Cidde’deki görüşmesinde, El Fetih ve Hamas arasındaki krize de yer verildi. Filistinli yetkililer, El Fetih’e liderlik eden Mahmud Abbas’ın, Hamas liderlerinden eski Başbakan İsmail Haniye’yle, Cidde’de biraraya gelmesi önerisini kabul etmediğini bildirdi. Bu yıl başında aynı kentte Abbas ve Haniye arasında gerçekleştirilen zirvede, bir birlik hükümeti kurulması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Öte yandan İsrail hükümeti, 40 askerin yaralandığı roket saldırısına nasıl karşılık vereceğini görüşüyor. Başbakan Ehud Olmert, üst düzey askeri ve güvenlik yetkilileriyle biraraya geldi.

Gazze’den dün sabaha karşı Filistinli militanlar tarafından atılan bir roket, İsrail’in güneyindeki bir askeri kampa düşmüş ve askerlerin uyumakta olduğu çadırlara isabet etmişti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, İsrail’den meşru savunma hakkını kullanırken girişeceği eylemlerin sonuçlarını düşünmesini istedi. Dışişleri bakanı Condoleeza Rice gelecek hafta Madrid’e giderek İsrail ve Filistinli liderlerle barış çabalarını görüşecek.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG