Erişilebilirlik

Pakistan Güvenlik Güçleriyle Taleban Çatıştı


Pakistan’ın kuzeybatısındaki aşiret bölgesinde helikopterler tarafından desteklenen güvenlik güçleri Taleban yanlısı militanlarla çatıştı.

Çatışmalar militanların lideri Maulana Fazlullah’ın Swat vadisindeki karargahını kuşatmasının ardından çıktı. Fazlullah, son birkaç gündür yandaşlarına Pakistan askerlerine saldırmaları çağrısında bulunuyordu.

Yerel yetkililer militanların vadiye giren askeri birliklere ateş açtığını, üç kişinin öldüğünü açıkladı. Bu arada militanların radyosu, Pakistan ordusu hesabına casusluk yapmakla suçlanan beş kişinin başlarının kesildiğini bildirdi. Pakistan ordusu Swat vadisine ikibin kişilik bir kuvvet sevketmiş bulunuyor.

Butto Suikastiyle İlgili Soruşturmada Yeni Gelişmeler

Pakistan polisi, Butto’ya yönelik suikast girişimine karıştığı sanılan ikinci intihar bombacısının da fotoğrafını yayınladı. İlk bombacının kesik başının fotoğrafı Karaşi’de 139 kişinin öldüğü saldırıdan hemen bir gün sonra yayınlanmıştı.

Polis başta saldırıyı tek bir intihar bombacısının düzenlediğini, ilk patlamanın el bombası olduğunu bildirmişti. Ancak olay yerinde daha sonra bir baş daha bulunmuştu. Her iki kişinin de kimlikleri hala belirlenemedi.

Polis, bazı kişileri sorguya çekmek için gözaltına alırken, soruşturma Benazir Butto ile hükümet arasında gerginlik yarattı.

Butto’nun soruşturmaya yabancı uzmanların da katılması talebi Pakistan hükümeti tarafından reddedildi. Buna karşılık soruşturmayı yürüten polis şefi, Butto’nun tarafsız olmadığını öne sürmesi üzerine görevden alındı, yerine yenisi atandı.

XS
SM
MD
LG