Erişilebilirlik

Afganistan'da Açlık Tehlikesi


Birleşmiş Milletler, Taleban militanlarının gıda sevkiyatını engellememesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Afganistan Özel Temsilcisi Kai Eide, gıda yardımının sadece insani amaçlı olduğunu, herhangi bir siyasi kazanım aranmadığını vurguladı.

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü, kuraklık, güvensizlik ve artan gıda fiyatları nedeniyle ülkenin kuzeyinde yaşayan 200 bin kişinin mülteci durumuna düşebileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar kötü hasat ve kuraklık nedeniyle Afganistan’da bir insani felaket yaşanabileceğini söylüyor. Hesaplamalara göre, Afganistan’da önümüzdeki aylarda 9 milyon kişi gıda sıkıntısı çekebilir – bu da nüfusun dörtte birine tekabül ediyor.

Karzai'nin Kardesi Suçlamaları Reddetti

Bu arada, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai’ın kardeşi eroin ticaretine karıştığı suçlamasını reddetti.

New York Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre, Amerikalı yetkililer Ahmet Veli Karzai’ın uyuşturucu kaçakçılığında rolü olduğuna inanıyor.

Haberde, Afgan polisinin 2004 yılında bir kamyon dolusu eroin ele geçirdiği ancak Devlet Başkanlığından verilen bir emirle, kamyon ve zanlıların serbest bırakıldığı yazılı.

Habere göre, Bush yönetimi, Ahmet Veli Karzai’nin eroin kaçakçılarıyla ilişkisinin Devlet Başkanı’nın nüfuz ve itibarına ağır zarar verdiği görüşünde.

Kandahar il meclisi başkanı olan Ahmet Veli Karzai haberi yalanladı, iddiaların kanıtlanması çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG